Kontakt ejendomsfunktionær
 
 
 

Om os

Engdraget er nu en realitet

Tilføjet: 1. december 2017 - 09:10

Starten på en bæredygtig bydel er nu en realitet i Engdraget

Den 27. november 2017 godkendte Slagelse Byråd et opsigtsvækkende byggeprojekt, som vil give fremtidens almene beboere i Slagelse mulighed for at bo og leve bæredygtigt. Midt i naturskønne omgivelser i Tidselbjerget, i den nordlige del af Slagelse, bygger Slagelse Boligselskab 126 rækkehuse og et fælleshus i området Engdraget.
Det er Scandi Byg a/s i Løgstør, som har vundet totalentrepriseudbuddet og skal dermed bygge energioptimerede boliger, i størrelserne 89-113 kvadratmeter.  Scandi Byg producerer boligerne i rumstore moduler, som samles og monteres på byggepladsen. Scandi Byg påbegynder således byggeriet af modulerne hjemme i produktionshallerne i Løgstør samtidig med, at de på Engdraget starter på byggemodningen.
”Når vi ønsker at etablere en bæredygtig afdeling, skal dette være afspejlet fra start. Ved at få etableret en afdeling udført i modulbyggeri, sikrer vi at der både er en økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed fra start,” forklarer direktør Arne Juul.

Det bæredygtige fællesskab
- Slagelse Boligselskab hjælper beboerne i gang

Visionen for Engdraget er, at det bæredygtige fællesskab er bygget op omkring bl.a. LAR-anlæg, værksteder og fællesaktiviteter, der tilsammen skaber rammen om en dynamisk og produktiv levevis.
Beboerne i Engdraget er det bærende element i realiseringen af visionen om et bæredygtigt fællesskab. For at holde huslejen nede, skal beboerne nemlig være med til at løfte opgaverne omkring bl.a. græsslåning, ressourcehåndtering og drift af fælleshuset, ”Engstedet”.
Den sociale bæredygtighed skal afspejles i aktiviteter tilrettelagt af beboerne og for beboerne, og hvor naturen og den miljømæssige bæredygtighed naturligt kan indgå.
Men beboerne bliver ikke ladt alene fra start, de får hjælp til at etablere en model for ”bæredygtig adfærd i Engdraget” det første år:
”Vi lader jo ikke beboerne flytte ind og så kan de klare sig selv, tværtimod. Det første år vil vi nemlig understøtte etableringsprocessen, igennem et faciliteret workshopforløb sammen med beboerne i Engdraget,” udtaler formand for Slagelse Boligselskabs organisationsbestyrelse, Knud Glavind.

Kontaktperson:
Direktør Arne Juul, Slagelse Boligselskab
mail: aj@slagelsebolig.dk

FAKTA:
- Projektet har en samlet værdi på 276 mio. kr.
- Byggestart er programsat til februar 2018.
- Afdelingen skal stå færdig i april 2019.
- Der åbnes op for opskrivning på ventelisten i februar 2018, mere herom senere.

 

20170306_Grøn _side Resized
 Visualisering, Arkitema Architects
 

Projekt Engdraget 14. Juli 2016
Engdraget, dronefoto af Skel.dk

Situationsplan
 Situationsplan, Arkitema Architects

Underskrift
Onsdag den 29. november 2017 kl. 13.30, blev kontrakten underskrevet. På billedet ses fra venstre:
Slagelse Boligselskabs direktør Arne Juul, Slagelse Boligselskabs formand Knud Glavind, Scandi Bygs salgsdirektør Jesper F. Hoffmann og Scandi Bygs og Scandi Byg økonomidirektør Jannie H. Skyum.


« Gå tilbage